Spajić sa potpredsjednikom POSCO: Moguća saradnja korejskog giganta i EPCG

Piše: Objavljeno: 16/01/2024
featured image

Premijer Milojko Spajić poručio je da se nizom planiranih reformi unapređuje biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac crnogorskoj ekonomiji. On je to istakao tokom razgovora sa potpredsjednikom POSCO grupe Lijem Džejvanom, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je prezentovao investicione prilike i kazao da Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta kao i pravnu sigurnost.

Predstavio je i plan razvoja mreže autoputa, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je iskazan interes od strane POSCO imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije, ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a Posco grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje.

Džejvan je kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljim izvorima energije.

,,Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80ih i 90ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu”, poručio je on.

Foto: gov.me

Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i EPCG.

U vlasništvu Posco Group je jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content