Savjeti za sigurnu internet kupovinu povodom „Crnog petka“

Piše: Objavljeno: 21/11/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

vim ljubiteljima kupovine preko interneta, posljednji petak u novembru je poznat kao „Crni petak“ ili Black Friday kada mnogi prodavci nude popuste i specijalne ponude za kupce. Kao i prilikom svake kupovine putem interneta, tako i ovim povodom savjetujemo građane da budu oprezni, saopšteno je iz CIRT.ME.

  • Prije kupovine istražite internet prodavnice, provjerite recenzije i slično ili kupujte samo sa zvaničnih i provjerenih veb stranica.
  • Koristite jedinstvene, kompleksne lozinke za svaki nalog na internetu, kao i dvofaktorsku autentifikaciju.
  • Budite oprezni prilikom otvaranja linkova koje dobijete elektronskom poštom ili preko poruka na društvenim mrežama. Podatke unosite samo na stranicama koje imaju validan sertifikat (imaju simbol zatvorenog katanca).
  • Koristite posebnu karticu za plaćanja na internetu koja nije povezana sa vašim računom na kojem primate redovne prihode.
  • Podatke o kartici ne šaljite putem elektronske pošte, kao ni fotografiju prednje i zadnje strane platne kartice.
    Ne nasijedate na nerealne ponude i budete oprezni sa ponudama poput „Black Friday Hot Sale”, „80% OFF”, „Discount Sale” i slično.
  • Preporučujemo da se prilikom kupovine na internetu pridržavate ovih savjeta, a ukoliko smatrate da su vaši podaci zloupotrijebljeni možete prijaviti incident putem elektonske pošte kontakt@cirt.me ili popunjavanjem formulara na internet stranici CIRT-a.
Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content