Podbacila zimska sezona

Piše: Objavljeno: 05/02/2024
featured image

Dekan fakulteta za biznis i turizam, Rade Ratković kazao je, da su podaci Monstata, prema kojima u planinskim predjelima ima samo 7,8 odsto turista nepotpuni, jer se radi o kolektivnom smještaju, koji učestvuje u oko 10 odsto ukupne strukture. Ratković je za E televiziju kazao da se, ipak, ne može poreći činjenica da je planinski turizam značajno ispod mogućnosti te da bi ciljevi svih strategija trebalo da vode ka jednoj regionalnoj distribuciji sadržaja koja priliči prirodnim resursima sjevera. Ratković poručuje da treba formirati punktove tematskog i gastronomskog turizma koji je u trendu i koji je drugi strateški stub Crne Gore.

Zimska turistička sezona ove godine nije ispunila očekivanja, a glavni krivac su vremenski ulsovi, to jest, nedostatak sniježnog prekrivača, kazala je za E televiziju direktorica Ski centra Vučje Anđa Vukčević.

„Nažalost ove godine sniježnog pokrivača nije ni bilo, a to neznatno što je bilo se nije održalo. Ako govorimo o ovoj sezoni moram da istaknem da je po nas vrlo nepovoljna, jako loša, sa nedovoljnim brojem gostiju, sve usljed nedostatka sniježnih padavina. Ako poredimo to sa prethodnim godinama, sada smo na nekih 20 odsto”, objašnjava Vukčević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content