ŽPCG dobio pozitivno mišljenje za kupovinu novih vozova

Piše: Objavljeno: 20/01/2024
featured image

Foto: rtcg.me/arhiva

Željeznički prevoz Crne Gore Ad Podgorica dobio je pozitivno mišljenje od Agencije za zaštitu konukurencije za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa EBRD bankom u iznosu od 30 miliona eura. Novac će biti iskorišćen za obnovu voznog parka ŽPCG, odnosno, kupovinu novih elektromotornih vozova za lokalni putnički saobraćaj.

Iz ŽPCG objašnjavaju da je Zakonom o budžetu za 2024. godinu predviđeno izdavanje državnih garancija za ovaj, do sada najveći projekat u ŽPCG, piše rtcg.me.

„Kupovinom novih vozova značajno će biti unaprijeđen kvalitet usluge željezničkog prevoza u Crnoj Gori, a  kroz dvije godine željeznički prevoz putnika u Crnoj Gori odvijaće se modernim elektromotornim garniturama“, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da nam je u ranijem periodu zbog nepovoljne finansijske situacije izostalo pozitivno mišljenje za ovaj projekat, sada dobijeno pozitivno mišljenje, koje je preduslov za dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, predstavlja, kako su naveli veliki iskorak.

„To je i potvrda da je naša kompanija na dobrom putu pozitivnog razvoja i modernizacije, što je mišljenjem potvrdila Agencija za konkurenciju na čelu sa gospodinom Nebojšom Jovovićem. Ovim putem ističemo značaj kohezije u radu Željezničkog prevoza Crne Gore, Agencije i Minstarstva saobraćaja i pomorstva u cilju podizanja bezbjednosti i udobnosti u željezničkom saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content