Živković: Budžet politička prevara, je li ovo spisak ljepih želja; Abazović: U Budžetu nema Evrope sad 2, Spajić hoće da uzme pare i pobjegne

Piše: Objavljeno: 27/12/2023
featured image

Poslanici Crne Gore počeli su raspravu o prijedlogu zakona o budžetu za 2024.godinu. Ministar finansija Novica Vuković ponovio je da je budžet za narednu godinu projektovan na 3,47 milijarde eura, a nedostajaće oko 700 miliona eura. Predstavnici Vlasti istakli su da je prijedlog zakona o budžetu fiskalno održiv i odgovoran, jer su tekući rashodi pokrivreni tekućim prihodima, dok u opoziciji smatraju da je na ivici održivosti i da nije razvojni. Poslanik DPS-a Danijel Živković kazao je da prijedlog zakona o budžetu ima politički karakter.

“PES je u susret izborima obećavao građanima da će radiit manje, zarađivati više, živjeti bolje, da će biti bolji životni standard. Na osnovu ovoga plana budžeta od toga nema ništa. Jedna klasična vrsta političke prevare. Građani će tek skupo platiti zablude i ceh neodgovornih i neozbiljnih političkih elita koje u ovom trenutku vode Crne Gore”, kazao je Živković.

Pita zašto u prijedlogu zakona nema povećanja prosječne zarade na 1000 eura, minimalne plate na 700 eura.

“To je bilo obećanje na prethodnim izborima. Šta se dešava sa tim obećanjima, neko to mora da obrazloži. Zašto su građani prevareni”, pita Živković.

Ako je stanje u javnim finansijama “nikad bolje”, Živković ne vidi u čemu je problem da se povećaju plate i penzije.

“Očigledno je da nijeste u stanju da sprovedete ono što su verifikovane odluke prethodne vlasti”, kazao je Živković, aludirajući na povećanje plata prosvjetarima.

Jasno je, dodaje, da novca u budžetu nema.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content