Zečević: Ograničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard

Piše: Objavljeno: 22/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do petnaest odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, jeste još jedan konkretan potez, kojim će se unaprijediti životni standard građana Crne Gore, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Milan Zečević.

“Naša zemlja je u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je podložna efektima i globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini. Stoga, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste jako odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica”, saopštio je Zečević, piše rtcg.me.

Kako je naglasio, istovremenim uvećanjem minimalnih penzija programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju se uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana naše zemlje.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content