Zarade u javnom zdravstvenom sektoru: Najveće plate imali Magdelinić, Radulović, Terzić…

Piše: Objavljeno: 07/02/2024
featured image

U prethodnih pola godine, u javnom zdravstvenom sektoru, najveće plate primili su direktor beranske bolnice Milorad Magdelinić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, medicinski direktor te utanove Zoran Terzić i jedan od dva ljekara specijalista Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG, pokazuju podaci koje je dostavio Fond za zdravstveno osiguranje, objavio je Portal RTCG.

Prema tim podacima, direktor Opšte bolnice u Beranama, dr Milorad Magdelinić u julu prošle godine primio je ukupnu neto zaradu u iznosu od 4.457 eura, a u avgustu mu titulu preuzima direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović sa 4.375 eura. Ljekar specijalista Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG je u septembru zaradio 4.548 eura.

Cifre su objelodanjene nakon što je Akcija za socijalnu pravdu to zatražila od Fonda za zdravstveno osiguranje, pozivajući se Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Ta NVO tražila je podatke za 50 najvećih neto zarada i ostalih primanja od jula do decembra 2023. godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content