Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Piše: Objavljeno: 06/12/2022
featured image

Foto: CBCG

Guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić sa saradnicima održao je sastanak sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Lukom Dreserom i šefom Misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem.

Ovim sastankom je započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori čiji je cilj prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji, saopšteno je iz CBCG.

Kako se ističe u saopštenju, prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke stabilne, likvidne i adekvatno kapitalizovane, što potvrđuje koeficijent solventnosti, koji na nivou sistema iznosi 18,43 odsto, što je skoro dvostruko više od propisanog zakonskog minimuma.

Osoblje MMF-a će tokom predstojeće posjete obaviti razgovore sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period, navode iz CBCG.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content