Za zakup Željezare najmanje četiri ponude

Piše: Objavljeno: 26/01/2024
featured image

Foto: rtcg.me

Na međunarodni javni poziv za zakup nikšićke Željezare stigle su četiri ponude, što vjerovatno nije konačan broj jer se očekuju i prijava putem pošte, kazao je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Kako je saopštio otvaranje ponuda zakazano je za utorak u devet sati.

Podsjetimo, javni poziv za zakup Željezare raspisan je 11. decembra prošle godine i zvanično je zatvoren juče. U javnosti je ranije najavljeno da će švedski konzorcijum “Kvalitetsbygg & Uber Nordic” dostaviti ponudu za zakup Željezare Nikšić.

Javnom pozivom Elektroprivreda (EPCG) izdaje u zakup proizvodne kapacitete u kćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić.

Kako je u pozivu navedeno, prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje imaju tradiciju i reference u proizvodnji kovanih čelika ugljeničnih, legiranih i alatnih čelika.

“Zakupac će imati mogućnost da zakupi proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (selekcijom od postojećih zaposlenih), ili zapošljavanjem novih zaposlenih”, navedeno je u ranije objavljenom pozivu.

Zakup se daje na period od minimum pet godina, sa mogućnošću produžetka trajanja ugovora.

“Zakup podrazumijeva plaćanje mjesečne zakupnine, uz mogućnost preuzimanja dijela ili svih zaposlenih u EPCG – Željezara Nikšić. Broj zaposlenih koji će biti preuzeti zavisi od potreba i procjene ponuđača i trebalo bi da predstavlja sastavni dio ponude”, dodaje se u saopštenju.

Minimalan iznos zakupnine koji mora biti plaćan opredijeljen je na iznos od 30 hiljada eura mjesečno, a njena konačna visina zavisi od ponude zakupca po elementima javnog poziva.

Odabir i selekciju zaposlenih koji će biti preuzeti vrši zakupac, na osnovu utvrđenih kriterijuma za sistematizovane poslove.

“U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna postrojenja, mašine i pomoćna oprema i ostala infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja podršku) nesmetanog odvijanja proizvodnje i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica”, zaključuje se u pozivu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content