Za Eko-zgradu 3,1 miliona eura, skijalištu u Kolašinu milion

Piše: Objavljeno: 08/12/2023
featured image

Skoro osam i po miliona eura iz ovogodišnjeg kapitalnog budžeta ostalo je neutrošeno, pa su ta sredstva preusmjerena za 20-ak drugih projekata. To se navodi u Informaciji o preusmjeravanju sredstava Uprave za kapitalne projekte za 2023. godinu.

Uprava za kapitalne projekte informisala je Ministarstvo finansija da zbog nepredviđenih okolnosti do kraja ove godine neće doći do potpune realizacije više kapitalnih projekata u iznosima planiranim Zakonom o budžetu, pa će sredstva u ukupnom iznosu od 8.495.850 eura ostati neutrošena.

Zbog toga, Uprava je predložila da se neutrošena sredstva radi plaćanja dospjelih obaveza preusmjere na druge kapitalne projekte, navodi se u Informaciji.

Sredstva će biti preusmjerena i za rekonstrukciju graničnog prelaza na željezničkoj pruzi u Bijelom Polju u ukupnom iznosu od 40.000 eura, za rekonstrukciju puta Gusinje – Vusanje 100.000 eura, za izgradnju objekta Eko-efikasne zgrade Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma preusmjereno je 3.100.000 eura.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content