Vlada usvojila amandmane: Uvećani izdaci za lokalnu infrastrukturu

Piše: Objavljeno: 26/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila amandmane na prijedlog zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu.

U pitanju su amandmani 13 i 14. 

Vlada Crne Gore povukla je iz procedure predloženi Amandman 10 na Prijedlog Zakona o budžetu i predložila dva amandmana, piše rtcg.me.

Amandmanom 13 predviđa se uvećavanje izdataka za lokalnu infrastrukturu za iznos od 14.000.000,00 eura tako da je novi iznos 15.000.000,00 eura a ukupni iznos aktivnosti 15.100.000,00 eura.

U obrazloženju se navodi da se amandman predlaže u cilju završetka već započetih kapitalnih projekata iz minulog perioda, kao i za stvaranja zakonskih osnova za početak realizacije novih značajnih investicija za lokalne samouprave, ukoliko se prethodno ispune sve neophodne pretpostavke.

Amandmanom 14 se predviđa da se poslije aktivnosti “Rekonstrukcija i dogradnja centra za neonantologiju Instituta za bolesti djece” dodaje nova aktivnost “Izgradnja, rekonstrukcija i adaptacija zdravstvenih ustanova”, ukupne vrijednosti 100.000,00 eura.

Izdaci su sljedeći: konsultantske usluge, projekti i studije u iznosu od 10.000,00 eura, te izdaci za građevinske objekte u iznosu od 90.000,00 eura.

Za isti iznos na istim izdacima umanjuje se aktivnost „Klinika za mentalno zdravlje u Podgorici” čime se ne uvećava ukupna planirana vrijednost Kapitalnog budžet Crne Gore, niti narušava već utvrđena usklađenost sredstava po izdacima.

U obrazloženju se navodi da se ovaj amandman predlaže uvažavajući zahtjeve i portrebe zdravstvenih ustanova, a u cilju završetka stvaranja zakonskih osnova za početak realizacije novih značajnih investicija u oblasti zdravstva kad se prethodno ispune sve neophodne pretpostavke.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content