Vlada kupuje avion “Čarli”

Piše: Objavljeno: 22/12/2023
featured image

Vlada će “embraer E-195” (40-AOC) popularno nazvan “Čarli”, koji je nekada bio dio flote bivšeg nacionalnog avio-prevoznika “Montenegro erlajnsa” (MA) preuzeti od brazilske banke BNDS za pet miliona dolara čime će prema ovoj banci, u čijem je vlasništvu avion, biti izmerene sve obaveze.

Za kupovinu aviona, koji je prizemljen već treću godinu na podgoričkom aerodormu, Vlada je 2010. godine dala državnu garanciju.

“Vlad je usvojila predlog da se potpiše sporazum o poravnanju duga sa brazilskom Vladom prema kome će se odraditi prenos vlasništva nad avionom “Čarli” na državu Crnu Goru. Poravnanje duga biće završeno do kraja decembra i to u iznosu od 4,99 miliona dolara. Na ovaj način pokazali smo odgovornost i spriječili mogućnost arbitraže, ali i mogućnost da država plati obeštećenje i to čak više od 12 miliona i to sve iz razloga što je država bila garant za izvršenje i ispunjenje obaveza. Kao odgovorna Vlada moramo voditi računa da sačuvamo kredibilitet Crne Gore kao međunarodnog partnera”, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović juče nakon sjednice Vlade.

Nakon prelaska “Čarlija” u vlasništvo Crne Gore, prema najavi Radulovića, uradiće se detaljna analiza stanja u kome se nalazi ovaj avion nakon čega će se odlučiti šta će se dalje raditi sa njim.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content