Večeras promocija zbirke ”Žensko pero piše srcem” u Podgorici

Piše: Objavljeno: 27/05/2024
featured image

Promocija zbirke pjesama ,,Žensko pero piše srcem” biće organizovana danas, ponedeljak 27.maja 2024., u Narodnoj biblioteci ,,Radosav Ljumović’’, sala ,,Marko Miljanov’’, sa početkom u 19 časova.

O knjizi će govoriti autorke: Slavka Klikovac,Ljubica Perović Katić, Edita I. Dautović, Vesna Kljajić, Milanka Aranitović Rakočević kao i mr Snežana Burzan Nikolić, menadžerka kulture i članica žirija.

U ovoj zbirci, pet pjesnikinja nesebično dijeli svoja najtananija osjećanja, nudeći razumijevanje i poštovanje kao svežanj ključeva u izgradnji zdravog, harmoničnog i humanog svijeta.

Živjeći u jednom trenutku u različitim dijelovima Jugoslavije, zadojene kulturnim i tradicionalnim naslijeđem, kod svih pet autorki se budi i povezuje ih ista rodoljubiva nit i ljubav prema rodnoj grudi. Njihov poetski jezik je univerzalni jezik ljubavi koji spaja uprkos kulturnim i etničkim razlikama, njihovim godinama i uvjerenjima.

Svaku stranicu ove knjige prožima i krasi iskrenost koja poput lanaca povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Ovo je ujedno knjiga težine i borbe kroz život, ali i neuništive snage ljudskog duha na putu na kome se ne staje i ne odustaje.

Ovo je glas pet heroina koje nas podsjećaju da je život stalna borba, a ljubav, hrabrost i solidarnost univerzalna formula pred kojom sve granice i prepreke padaju i nestaju.

Knjiga “Žensko pero piše srcem” je ugledala svjetlost dana zahvaljujući Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Izdavač zbirke je Spirit art Montenegro iz Podgorice. Knjiga je trojezična prevedena na engleski jezik i njemački i grupu naših jezika.

Moderatorka večeri je Gorica Ćulafić. Promociju će uveličati i uljepšati zvucima gitare Filip Dubak, gitarista.

Svi ljubitelji pisane riječi mogu svojim prisustvom uveličati promociju. Dobrodošli!

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)