URA: Za osnivanje Fonda “Stan za sve” biće namijenjeno 20 miliona eura

Piše: Objavljeno: 12/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Za osnivanje Fonda “Stan za sve” potrebno je da država obezbijedi početni kapital od 20 miliona eura koji bi se isključivo koristio za izgradnju stambenih jedinica, poručili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

– Nakon izgradnje stanova podstanari i svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje bi mogli da kupe stanove po cijeni koštanja izgradnje, odnosno, po duplo povoljnijim cijenama od onih koje su trenutno na tržištu nekretnina, što znači, nekih 900 eura po kvadratu – naveli su u saopštenju.

Nakon prodaje stanova, kako ističu iz URE, Fond bi povratio uloženo i na taj način bi u svakom trenutku raspolagao sa tih 20 miliona eura, koje bi zatim ulagao u izgradnju novih stambenih jedinica, piše Pobjeda.me.

– Država bi time sa 20 miliona eura omogućila u svega par godina da na hiljade naših građanki i građana dobije svoj krov nad glavom. Država bi kasnije postepeno mogla i da povećava sredstva Fonda, a naš predlog će biti da se dodatna sredstva obezbijeđuju na osnovu Zakona o nelegalno stečenoj imovini, koji Crna Gora mora usvojiti kako bi se na adekvatniji način obračunala sa organizovanim kriminalom i korupcijom – kazali su u saopštenju.

Da bi ovaj program zaživio, kako dodaju, potrebno je da se u Skupštini Crne Gore usvoji Zakon o osnivanju Fonda “Stan za sve”.

– URA je već pripremila Predlog zakona u formi nacrta, a koji ćemo nakon neke vrste javne rasprave, okruglih stolova i opsežnih konsultacija i sastanaka sa svim zainteresovanim stranama predati u skupštinsku proceduru na usvajanje – zaključuju iz URE.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content