Tržišna inspekcija za 10 dana izdala 498 prekršajnih naloga

Piše: Objavljeno: 01/04/2024
featured image

Foto: gov.me/arhiva

Tržišna inspekcija je u periodu od 18.03. do 28.03.2024. godine vršila pojačane nadzore poslovnih subjekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice i Zete, Danilograda kao i na teritoriji opština na sjeveru Crne Gore (Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica). 

U ostalim opštinama nadzori su vršeni po redovnom rasporedu inspektora. 

,,Važno je naglasiti da je akcenat bio stavljen na subjekte koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima. Ove aktivnosti dio su plana novopostavljenog koordinatora za ovaj odsjek”, navodi se u saopštenju.

U navedenom izvještajnom periodu izvršeno je ukupno 475 inspekcijskih nadzora, utvrđeno 309 nepravilnosti,  za koje je izdato 498 prekršajnih naloga, u iznosu 170.930,00€ i podnijet je jedan (1) Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Posebno zabrinjava činjenica da je kontrolama inspektora u izvještajnom periodu ustanovljeno da 21 subjekt nadzora nije imao prijavu trgovine, a u čak njih 11 nisu vođene evidencije o trgovini, te će se u odnosu na to pojačane kontrole subjekata koji posluju van gradskih zona nastaviti i u narednom periodu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content