Spajić: Očekuje se rast francuskih investicija, privrednici voljni da ulažu

Piše: Objavljeno: 07/02/2024
featured image

Drugog dana radne posjete Parizu, premijer Milojko Spajić razgovarao je sa privrednicima, čelnicima kompanija najvećeg udruženja privrednika u Francuskoj – MEDEF-a, koji su pokazali veliko interesovanje za Crnu Goru. Premijer Spajić kazao je da očekuju rast investicija iz Francuske u Crnu Goru posebno u oblasti odbrane, ekologije, zdravstva i infrastrukture. Potpredsjednik Medefa Fabris le Sah za Televiziju Crne Gore kaže da su francuski privrednici voljni da ulažu u Crnu Goru i budu dio ekonomskog zamaha naše zemlje.

Crna Gora je brzo rastuća ekonomija, dinamična zemlja sa velikim potencijalom za ulaganje, ocjena je potpredsjednika najvećeg Udruženja privrednika u Francuskoj Fabrisa de Saha. Sektori interesantni za Francuze su turizam, industrija, infrastrukturni projekti.

“Moramo uhvatiti taj talas i biti dio vaše rastuće ekonomije. Moramo da pomognemo Crnoj Gori da u neko vrijeme pristupi EU i postane punopravna članica, jer Crna Gora nam je potrebna u Evropskoj uniji ukoliko želimo da Unija bude snažna. Francusko udruženje privrednika je posvećeno tome da se to što prije i ostvari”, saopštio je Fabris de Sah.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)