Spajić očekuje jačanje privredne saradnje, Makron najavio posjetu Crnoj Gori

Piše: Objavljeno: 08/02/2024
featured image

Foto: gov.me/arhiva

Posljednjeg dana radne posjete Francuskoj, premijer Milojko Spajić sastao se sa predsjednicima Komisija za evropske poslove Senata i Nacionalne Skupštine.

Spajić je danas razgovarao i sa predstavnikom kompanije Vansi, jedne od vodećih francuskih kompanija u sektoru građevinarstva i energetike, a u čijem vlasništvu su i brojni aerodromi u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Premijer Spajić kazao je da predstoji period procvata privredne saradnje između Crne Gore i Francuske, pri čemu su ključna četiri stuba saradnje: odbrana, zdravstvo, ekologija i insfrastruktura, kao i krovni strateški dokument što je i dogovoreno tokom sastanka s predsjednikom Emanuelom Makronom.

“Mislim da je bila viša nego uspješna posjeta, dobili smo obećanje od predsjednika Makrona da će posjetiti Crnu Goru na 20. godišnjicu obnovljene nezavisnosti naše države 2026. godine. Tada ćemo držati i samit evropske političke zajednice upravo u Crnoj Gori i nadam se da ćemo imati, pošto su dvije godine do tada, i konkretne benefite i konkretne rezultate od ova četiri sporazuma i jednog krovnog sporazuma strateške saradnje između Francuske i Crne Gore. Dogovorili smo sve korake koji trebaju da uslijede za te dvije godine, tako da mislim da će biti ove dvije godine najvećeg procvata, primarno privredne saradnje između Francuske i Crne Gore”, kazao je Spajić u Parizu za TVCG.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content