Rekonstrukcija Big Fashion-a u Podgorici, novi centri u Budvi i Nikšiću

Piše: Objavljeno: 09/02/2024
featured image

Predsjednik Vlade Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastali su se sa delegacijom BIG Shopping Centers-a, predvođenom predsjednikom Eitanom Bar Zevom, a tokom sastanka je prezentovan plan rekonstrukcije BIG Fashion tržnog centra u Podgorici.

Kako navode u saopštenju, spajanjem dva postojeća objekta i dogradnjom stvoriće se dodatnih, preko 17 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, što znači veći broj objekata i radnih mjesta u tržnom centru.

“Bilo je riječi i o rješavanju problema parkinga, a planirana je izgradnja velike podzemne garaže na više nivoa. Razgovaralo se i o daljim koracima, koji će dovesti do početka radova. Istaknuto je da rekonstrukcija neće, na bilo koji način, ugroziti rad tržnog centra, te da će on biti otvoren cijelim tokom trajanja radova”, navode u saopštenju.

Iz BIG Shopping Centers-a naglasili su da su spremni i za početak radova u Nikšiću i Radanovićima.

Ulaganja od 40 miliona eura otvoriće i više stotina radnih mjesta.

Zaključeno je da je neophodno administrativne procedure riješiti najefikasnije moguće, kako bi radovi mogli da počnu tokom 2024.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content