Raspisani tenderi za zdravstvo vrijedni preko pet miliona eura

Piše: Objavljeno: 15/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

enderski postupci, vrijedni preko pet miliona eura koji se odnose na izgradnju i adaptaciju objekata zdravstva, kao i nabavku medicinske opreme raspisani su krajem prošle godine – saopšteno je Ministarstva zdravlja.

Tenderi se, kako su pojasnili, odnose na nabavku linearnog akceleratora za potrebe Kliničkog centra Crne Gore, adaptaciju doma zdravlja u Budvi i izgradnju radiološkog odjeljenja u domu zdravlja u Plavu.

– Vrijednost nabavke lineranog akceleratora za potrebe najveće zdravstvene ustanove u zemlji iznosi 3.9 miliona eura sa PDV-om. Nabavkom ovog aparata dobićemo najmoderniji i najnoviji uređaj sa koijim će biti značajno unaprijeđene procedure zračenja, uvedene nove tehnike, a posebno je važno što će dostupnošću ovih procedura u našoj zemlji biti smanjena potreba za slanjem naših pacijenta na tretmane u inostranstvo – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kažu da su u KCCG trenutno u upotrebi dva aparata (linerana akceleratora), te da će se nabavkom još jednog povećati kvalitet usluga, kao i mogućnost tretiranja većeg broja pacijenata.

– Realizacijom projekta adaptacije doma zdravlja u Budvi, koja će koštati preko million eura, ova ustanova će prerasti u savremenu funkcionalnu organizaciju po blokovima. To znači da će u jednom bloku biti smještene specijalističke ordinacije ( oftalmologija, medicina rada, internistička, pulmolog , stomatolog ). Tako smještene specijalističke ordinacije imaće zajedničku savremenu dijagnostičku ordinaciju koja bi im bila od izuzetnog značaja. U drugom bloku je predviđena ginekološka ordinacija po najsavremenijim standardima kako bi zadovoljila potrebe doktora i pacijenata – naveli su u saopštenju.

Kažu da će poseban, jedinstveni blok činiti Služba za epidemiologiju i mikrobiološka ordinacija, dok bi zaseban , treći odjel, bio namijenjen prostorijama za upravu i menadžment ustanove.

– Realizacija projekta podrazumijeva najsavremeniju opremljenost ovih prostorija – dodali su u saopštenju.

Izgradnja RTG odjeljenja u DZ Plav

Tenderski postupak raspisan je i za izgradnju radiološkog odjeljenja Doma zdravlja Plav, čija vrijednosti iznosi 400.000 eura.

– Izgradnjom novog Rtg odjeljenja ova ustanova dobiće zasebnu zgradu u prizemlju za radiološku dijagnostiku, sa novom opremom. Ovo odjeljenje će značajno unaprijediti usove za rad medicinskog osoblja a pacijentima pružiti dostupnu i kvalitetnu dijagnostiku – naveli su u Ministarstvu zdravlja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content