Radulović uvjeren: Za dvije godine zatvaramo poglavlja 14 i 21

Piše: Objavljeno: 13/12/2023
featured image

Crna Gora će do kraja 2025. godine ispuniti sva završna mjerila za pregovaračko poglavlje 14-Saobraćajna politika i pregovaračko poglavlje 21 – Trans evropske mreže, uvjeren je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je na godišnjem sastanku sa ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana, Gruzije, Moldavije i Ukrajina, kao i predstavnicima Evropske komisije, razgovarao o reformama koje se tiču transportnih mreža u regionu, usklađivanju sa zakonodavstvom i standardima EU, kao i socijalnim aspektima transporta.

“Ključan izazov predstavlja priprema novog Zakona o željeznici i Zakona o interoperabilnosti i bezbjednosti u željeznici i sa tim povezano buduće funkcionisanje nezavisnog regulatornog tijela u željeznici. Ohrabren sam da uskoro možemo očekivati dolazak eksperata Evropske komisije koji će nam pomoći u nekim reformskim mjerama”, rekao je Radulović.

Radulović je kao panelista na ministarskom panelu ITS konferencije istakao značaj i planove koje Crna Gora ima kada je riječ o implementaciji ITS u oblasti saobraćaja.

“Razvoj ITS je jedna od mjera u okviru Reformske agende koju Crna Gora mora ispuniti da bi koristila mogućnosti koje će pružiti nova inicijativa Evropske komisije označena kao Plan rasta”, zaključio je Radulović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content