Radulović: Spajanjem dva preduzeća izbjeći stečaj i sačuvati radna mjesta

Piše: Objavljeno: 04/02/2024
featured image

Foto: gov.me

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, sledeće sedmice će Vladi predložiti spajanje dvije željezničke kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava i Željezničkog prevoza, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Ministar je poručio da je preduzeće Održavanje željezničkih voznih sredstava na ivici bankrota zbog čega treba hitno reagovati.

“Da je ovo najbolje rješenje pokazale su analize koje su rađene u proteklom periodu. U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet u Podgorici ali i u onoj koju su radili konsultanti iz Evropske unije piše da je stečaj u Održavanju željezničkih voznih sredstava jedino moguće izbjeći spajanjem dvije kompanije”, rekao je Radulović.

Ministar Radulović je kazao da je dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprinijelo da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo.

“Namjera nam je da napravimo jedno preduzeće koje će biti efikasno i finansijski održivo od kojeg će korist imati država ali i svi građani. Objedinjavanjem ovih preduzeća smanjiće se i troškovi jer nećemo imati više dupli Odbor direktora i dupli menadžment”, kazao je Radulović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content