Radulović i Vuković u Kini: Kineske kompanije dobro su došle u Crnu Goru

Piše: Objavljeno: 20/06/2024
featured image

Foto: Min. saobraćaja i pomorstva

Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju druge dionice autoputa Bar-Boljare, saopšteno je tokom sastanka ministara saobraćaja i finansija Filipa Radulovića i Novice Vukovića sa generalnim direktorom CRBC-a Wangom Lijunom.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović je kazao da se pretkvalifikacioni tender za dionicu Mateševo-Andrijevica završava 23. juna te da se u septembru očekuje raspisivanje glavnog tendera.

“Raduje me to što kineske kompanije žele da grade drugu dionicu autoputa od Mateševa do Andrijevice. Siguran sam da ćemo u transparentnom javnom postupku, koji će biti sproveden po pravilima EBRD-a, dobiti izvođača radova koji će odgovoriti zadatku”, rekao je Radulović.

Ministar finansija Novica Vuković naglasio je da su Crnoj Gori potrebni investitori kao što je CRBC.

“Najveća investicija u našoj zemlji koju smo imali jeste gradnja prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa. Takođe, izuzetno značajna nam je bila saranja sa kineskom EXIM bankom”, rekao je Vuković.

Osim kompanija iz Kine za gradnju druge dionice zainteresovane su i neke evropske kompanije.

Generalni direktor CRBC-a Wang Lijun poručio je da su izgradnjom prve dionice od Smokovca do Mateševa stekli veliko iskustvo u Crnoj Gori.

“Osim za projekte u putnoj infrastrukturi spremni smo i za projekte u drugim oblastima poput zaštite životne sredine”,rekao je Lijun.

Ministri Filip Radulović i Novica Vuković borave u Kini gdje učestvuju na 15. Forumu “Međunarodna infrastrukturna ulaganja i izgradnja”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)