Radović: Moguće zatvaranje poglavlja 4 do kraja godine

Piše: Objavljeno: 09/07/2024
featured image

Crna Gora do kraja godine ili u prvoj četvrtini naredne mogla bi da zatvori pregovaračko poglavlje 4, koje se odnosi na slobodu kretanja kapitala. To je TVCG kazala guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović. Naglašava da ova institucija koordinira tri poglavlja u pregovorima sa EU, kao i da je dinamika koja postoji u crnogorskoj administraciji jedan od najvažnjih preduslova za ubrzanje procesa pristupanja Crne Gore EU.

Crna Gora u narednim mjesecima može očekivati konačnu odluku o članstvu u SEPA mehanizmu, poručila je guvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG) Irena Radović.

Nakon sastanaka u Briselu sa zvaničnicima Evropskog savjeta za platni promet, Direktorata Evropske komsije za finasijsku stabilnost, finansijske usluge i unije tržišta kapitala (FISMA), Direktorata za proširenje, kao i predstavnicima Bundesbanke i Evropske centralne banke, guvernerka Radović je naglasila da je jedna od glavnih tema bilo zatvaranje poglavlja koja su u nadležnosti CBCG i intenziviranje aktivnosti u poglavljima 4-Sloboda kretanja kapitala , 9 –Finansijske usluge i 17 – Ekonomska i monetarna unija.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)