Protest medicinskih sestara i tehničara u ponedjeljak ispred Ministarstva zdravlja

Piše: Objavljeno: 31/05/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Odbor medicinskih sestara i tehničara Sindikata slobodnih radnika Kliničkog centra najavio je protest ispred Ministarstva zdravlja u ponedjeljak 5. juna u 15 časova. Medicinske sestre i tehničari poručuju da su duboko revoltirani nemarom i nebrigom Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja i Granskih sindikata zdravstva prema njima kao najbrojnijom grupom zaposlenih u zdravstvenom sektoru.

Odbor je definisao ciljeve i zahtjeve prema Ministarstvu zdravlja koji će biti dostavljeni ministru i pročitani na javnom protestu, a oni sadrže osnovne preduslove za povećanje zarada medicinskim sestrama i tehničarima, kao i predloge za dodatno poboljšanje ukupnog statusa struke u novom Granskom kolektivnom ugovoru, piše rtcg.me.

“Zahtjevi medicinskih sestara i tehničara po automatizmu znače i linearno povećanje zarada i ostalom dijelu zdravstva koje se nalazi u odredbama Granskog kolektivnog ugovora, a koji čine medicinski saradnici, odnosno nemedicinski kadar. Kroz izmjene i donošenje novog Granskog ugovora tražimo cjelokupnu intervenciju prema povećanju koeficijenata svima, da nam se ne bi desilo da se izmjenama Granskog kolektivnog ugovora ponovo zaboravi nemedicinski kadar, kako je to urađeno 2021. godine. Pozivamo sve medicinske sestre i tehničare da nam se u skladu sa svojim radnim obavezama priključe u protestu, kao i kolege iz nemedicinskog dijela zdravstva”, navode u Odboru.

Posebno su pozvali kolege ljekare da ih podrže u ovom protestu i pokažu punu solidarnost sa njima, svojim najbližim saradnicima i da zajednički poboljšaju sveobuhvatni položaj medicinskim radnicima.

“Zadovoljstvo zaposlenih u zdravstvenom sistemu je preduslov bolje i organizovanije zdravstvene zaštite koje povlači za sobom i zadovoljstvo svih građana koji koriste usluge crnogorskog zdravstvenog sistema”, napominju u odboru medicinskih sestara i tehničara.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content