Projekat PKCG: Nezaposlenima prilika za razvoj biznis ideja

Piše: Objavljeno: 12/12/2023
featured image

Foto: PKCG

Privredna komora Crne Gore poziva nezaposlene na razvoj biznisa, uz mogućnost nagrade do 2.000 eura. U pitanju je projekat podržan od Evropske unije, “Vještine za održivo zapošljavanje u prekograničnom regionu Crne Gore i Republike Kosovo – Bez granica! (NO BORDERS)”, a pruža jedinstvenu priliku za obuku i podršku nezaposlenima u pograničnom području.

Privredna komora Crne Gore, u partnerstvu sa Privrednom komorom Kosova, NVO ETRI i Regionalnim biznis centrom Berane, sprovodi projekat koji ima za cilj podizanje nivoa zapošljivosti mladih ljudi (15-30 godina) i žena. Projekat, kofinansiran od strane Evropske unije, realizuje se u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg-IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020.

“U okviru projekta ‘NO BORDERS’ Privredna komora Crne Gore raspisuje produženi javni poziv za nezaposlena lica (18-30 godina) i žene iz opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Mojkovac, Plav i Rožaje. Cilj je odabrati 15 kandidata koji će učestvovati u plaćenoj tromjesečnoj obuci za razvoj biznis ideja, sa fokusom na pokretanje sopstvenog biznisa. Obuka, koja će trajati od 15. januara do 15. aprila 2024. će se sprovoditi u prostorijama Regionalnog biznis centra Berane. Obuhvatiće pet uvodnih dvodnevnih radionica o pravnim pitanjima, registraciji biznisa, finansijskom menadžmentu, strateškom planiranju, poslovnim modelima, marketingu i prodaji, kao i digitalnom marketingu. Nakon uvodnih radionica, kandidati će imati 75 sati individualnog rada sa mentorima putem online sesija”, navode u saopštenju PKCG.

Kako dodaju, najbolje biznis ideje će dobiti finansijsku podršku, sa nagradama od 2.000 euru za prvo mjesto, 1.000 za drugo mjesto i 500 za treće mjesto. Dobitnici će investirati nagrade u svoje biznise uz obavezu da dostave dokaz o investiciji projektnim partnerima.

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu putem prijavnog formulara koji se nalazi na prijavni formular, a i na sajtu Privredne komore. Pored formulara, potrebno je dostaviti potvrdu/dokaz iz Biroa rada o nezaposlenosti i kratak opis biznis ideje. Rok za prijavu je 25.12.2023. godine.

Odabir kandidata vršiće PKCG i Regionalni biznis centar Berane uz podršku konsultantske agencije. Kandidati moraju biti nezaposlena lica koja pripadaju kategoriji mladih (18-30 godina) ili žena, nastanjeni u opštinama, gđe će se sprovoditi program.

Za dodatna pitanja i informacije, kandidati se mogu obratiti putem maila na: speric@pkcg.org.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content