Program “Ženske poetske spone” u KIC-u

Piše: Objavljeno: 15/02/2021
featured image

U srijedu, 17. februara, u 16:30 h, u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović”, Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore uz podršku KIC-a “Budo Tomović” organizuje program pod nazivom “Ženske poetske spone”.

Publici će svoje poetsko stvaralaštvo predstaviti: Rebeka Čilović Lalić, Dijana Sindik Mokka, Amra Tahirović, Kaltrina Hoti, dok će odabrane sihove Ruždije Rusa Sejdovića kazivati Marija Ivanova.

Moderator večeri će biti Neda Papović, a u muzičkiom dijelu programa učestvuje  Amela Frljučkić, izvođač na harmonici, piše culture-corner.me.

Poezija kao suptilna duhovna tvorevina ne da se zatvarati ni u kakve granice. Pjesnikinje, pripadnice manjinskih etničkih zajednica u Crnoj Gori, svojim poetikama povezuju trajne kulturne vrijednosti i obogaćuju umjetničku praksu i neodvojivi su dio ukupnih crnogorskih kulturnih potencijala.

Učesnice programa “Ženske poetske spone” svojim stvaralaštvom spajaju različita iskustva i inspiracije u jedinstvenu cjelinu koja se zove uneverzalni svijet umjetnosti.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, a DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content