Privrednici imaju velika očekivanja od Spajića

Piše: Objavljeno: 28/11/2023
featured image

Foto: gov.me

Rad na poboljšanju biznis ambijenta, kako bi se efikasnije sprovodile aktuelne i kreirale nove ekonomske politike izuzetno je važan za održiv razvoj Crne Gore, ocijenjeno je na jučerašnjem sastanku Milojka Spajića sa predstavnicima brojnih privrednih udruženja.

“Komunikacija sa privredom je od najveće važnosti, kako bi stvorili pravi uslovi za razvoj tog vrlo važnog segmenta. Moramo ponuditi investitorima dobar biznis ambijent, kako bi privukli veći broj investicija. Moramo i kroz zakonska rješenja olakšati razvoj privrede. Želimo da planiranim koracima napravimo velike stvari”, istakao je Spajić. 

Na sastanku je poručeno da u Crnoj Gori postoji politička stabilnost i institucionalna funkcionalnost da se donesu strateške odluke na dugi rok koje će značiti veću slobodu sindikalnog djelovanja, ohrabriti socijalni dijalog i mehanizme kolektivnog pregovaranja.

Na sastanku sa Unijom slobodnih sindikata naglašena je potreba intenziviranja dijaloga Vlade i sindikata. Ocijenjeno je i da je potrebna veća zaštita prava zaposlenih i u interesu poslodavaca.

Takođe je poručeno i da Unija poslodavaca ima velika očekivanja od Vlade, prvenstveno u rješavanju problema sa kojima se poslodavci susrijeću.

“Zato je bitno sistematski riješiti stvari, a kroz zakonska rješenja stvoriti uslove koji će svima odgovarati. Reforma obrazovanja i stvaranje kvalifikovanog kadra za oblasti u kojima ima manjak radne snage biće u fokusu”, zaključeno je u saopštenju. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content