Preko 600 bilborda u PG

Piše: Objavljeno: 11/06/2024
featured image

U Crnoj Gori ne fali bilborda. Samo ih u Podgorici ima na stotine. Osim što narušavaju izgled grada, nesumnjivo je, kažu iz Uprave policije, da mogu uticati i na bezbjednost učesnika u saobraćaju, kao i korišćenje mobilnih telefona, navodi se u prilogu TVCG

Vožnja i mobilni telefon ne idu zajedno. I to je opšte poznato i zakonski regulisano. Ali šta ćemo sa bilbordima koji su na svakom koraku – to ne znamo.

“Kao što vidite jedan, dva, tri, otprilike na nekih 50 metara su bilbordi i tako komplentim bulevarom, skreću pažnju vozačima”, kazao je pomoćnik komandira saobraćajne policije u Podgorici Dalibor Baltić.

Ako takve ocjene dolaze iz policije nameće se pitanje da li je iko drugi razmišljao o bezbjednosti vozača kada se odlučivalo o broju bilborda i njihovim lokacijama.

“Za sve postavljene bilborde i led displeje koji su postaljeni u gradu su izdati UT uslovi ali ono što je karakteristično jeste da niko iz Sekretarijata za saobraćaj nije bio član komisije koja je tada formirana, tako da mislim da je tu napravljen ozbiljan previd jer su oni ti koji bi mogli da donesu odluku da li je neki od bilborda odnosno od led displeja, da li smeta građanima Podgorice prilikom vožnje”, kazao je Andrija Babović, VD sekretara za komunalne poslove.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content