Popović novi stečajni upravnik Vektre Jakić

Piše: Objavljeno: 10/01/2024
featured image

Foto: Pobjeda

Privredni sud razriješio je dužnosti stečajnu upravnicu “Vektre Jakić” DOO Pljevlja Brankicu Mosurović, a na tu poziciju imenovao Miloša Popovića iz Podgorice.

Portparol Privrednog suda Crne Gore, sudija Vladimir Bulatović saopštio je da je taj sud donio odluku u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja, nakon dobijanja zahtjeva za razrješenje koji je podnijela Mosurović, piše Pobjeda.

– Rješenjem St.br. 437/21 od 28.12.2023. godine Privredni sud je razriješio Mosurovič i za novog stečajnog upravnika imenovao Miloša Popovića iz Podgorice – navedeno je u saopštenju.

Privredni sud je 27. decembra prošle godine usvojio prijedlog Uprave prihoda i carina i otvorio (UPIC) stečaj u kompaniji Vektra Jakić Dragana Brkovića.

Za stečajnu upravnicu je, kako je tada saopšteno iz Privrednog suda, metodom slučajne dodjele, imenovana Brankica Mosurović iz Podgorice. Napominju da ova odluka nije pravosnažna, imajući u vidu da ova kompanija ima pravo žalbe Apelacionom sudu na takvu odluku.

Taj sud je nedavno odlučivao o zahtjevu Vektre Jakić da se postupak vrati u pređašnje stanje, što je tražio njihov zastupnik zbog odsustva sa posljednjeg ročišta u Privrednom sudu.

UPIC u ovoj kompaniji pokušava da uvede stečaj još od aprila 2021. godine, ali im je prvobitno taj zahtjev odbio bivši predsjednik suda Blažo Jovanić, imajući u vidu da je dio duga bio obezbijeđen, a dio izmiren. Nedugo potom, podnijeli su novi zahtjev na čije se rješavanje, od momenta predaje, čekalo duže od dvije godine, zbog brojnih odlaganja ročišta.

Privremena stečajna upravnica Jadranka Bojović bila je stava da UPIC ne može tražiti stečaj, imajući u vidu se vodi više parničnih postupaka, što po tužbama države, što po tužbama Vektre. Isto su tvrdili i iz ove kompanije, navodeći da prijedlog nije preciziran, jer stanje duga nije usaglašeno.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content