Počela manifestacija “Ajmo na Moraču”: Muzika i druženje na Sastavcima oduševili posjetioce

Piše: Objavljeno: 06/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro

Manifestacija “Ajmo na Moraču”, koju u saradnji sa Glavnim gradom organizuje Turistička organizacija Podgorice, sinoć je okupila veliki broj posjetilaca koji su na Sastavcima, na obali Morače, uživali u zabavno-muzičkom programu i lijepom druženju.

Kao i svakog ljeta, u cilju oživljavanja gradskih plaža i promocije vodenih potencijala Glavnog grada, TO Podgorica će u okviru ove manifestacije organizovati brojne aktivnosti za sve uzraste i generacije na Sastavcima i na plaži Labud, gjde će u ponedjeljak 08. avgusta početi sa radom i plažni bar “Na Moraču” koji će dodatno upotpuniti sadržaje muzičkog i zabavnog karaktera, najavila je Irena Rogošić iz TO Podgorica.

– Prve noći organizovan je koncert Tine Džankić kao i nastup DJ-a Joca. Pripremljen je i program za djecu, a u saradnji sa našim partnerima i prijateljima iz SK Kajaksport, omogućena je i vožnja kajakom. Sljedećeg petka, uz zabavu, muziku i ples, družićemo se sa plesnim studijom Sonrisa, 19. avgusta na programu je veliki koncert Nenada Kneževića Kneza, a 26. avgust je rezervisan za najmlađe, pa će tada biti upriličen nastup Dječjeg hora “Zvjezdice”, slikarska radionica i vožnja kajakom – kazala je Rogošić.

Ona je istakla da je u posjeti Podgorica grčka državna televizija koja je ispratila otvaranje cijele manifestacije.

Iz TO Podgorica su istakli da su zadovoljni posjetom turista koji dolaze iz cijelog svijeta, najvećim dijelom iz Izraela, Ruske federacije, Turske, Njemačke, Francuske, Španije i Italije, kao i iz zemalja regiona.

– Prema posljednjem presjeku, Podgoricu je u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo oko 65.000 turista, što je 121 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine, a ostvareno je oko 130.000 noćenja – kazala je Rogošić.

Ana Klikovac iz kajakaškog kluba Kajaksport, koji će tokom trajanja manifestacije biti zadužen za sportsko-rekreativni program, poželjela je dobrodošlicu svim posjetiocima.

– Morača za nas ima posebno značenje, svi mi koji smo rođeni ovdje u Podgorici odrastali smo na obalama Morače… Sjećam se kako je to nekada izgledalo, sjećam se prepunih plaža, i manifestacijama poput ove pokušavamo da to oživimo – istakla je Klikovac dodajući da su izuzetno zahvalni TO Podgorice, koja je prepoznala značaj kajaka kao sporta koji nije dovoljno valorizovan.

Lijepom plažom, atmosferom i prigodnim muzičkim programom bili su oduševljeni posjetioci, kao i direktor grčke državne televizije, Theodoros Kalesis.

– Kroz naš program i emisije putujemo Balkanom u cilju da bolje upoznamo naše komšije, njihove kulturološke karakteristike, i postanemo bliži jedni drugima. Odlučili smo se za Podgoricu, jer smatramo da ćemo najbolje upoznati Crnu Goru kroz njen Glavni grad. Podgorica je lijep i miran grad, u njemu možemo pronaći mjesta za neki drugačiji odmor. Takođe, saradnja sa TO Podgorica je izvrsna, prihvatili su nas i informisali o svemu, što nije slučaj sa svakim gradom na Balkanu – istakao je Kalesis.

Manifestacija “Ajmo na Moraću” trajaće do 26. avgusta, a posjetioci će svakog petka u ovom mjesecu moći da uživaju u raznovrsnom programu na omiljenim podgoričkim plažama – Labud i Sastavci.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content