Paprene cijene na barskoj pijaci: Kilogram luka četiri eura

Piše: Objavljeno: 03/02/2024
featured image

Paprene cijene na zelenoj pijaci u Baru svakodnevno neprijatno iznenađuju kupce, a jedna od nevjerovatnih cijena jeste da kilogram crmničkog luka košta četiri eura. 

“Takva je bila cijena i prošle godine. Cijena je takva za period kad luka baš i nema. Ko umije da ga sačuva, daje mu i jaku cijenu. Cijena jeste jaka, a ko ima želju da ga kupi – on ga kupi”, kazala je jedna od prodavačica sa barske pijace za emisiju “Mreža”.

Sveukupna finansijska situacija i poksupljenja odrazili su se i na cijene zakupa pijačnih tezgi. Ipak, prodavci nisu nerzadovoljni u tom dijelu. 

Nisu nam mnogo poskupile tezge. Simbolično jesu, ali tu smo negdje. Prodaje u ovim mjesecima ima manje nego u ljeti. Ljeti dođu turisti, pa je drugačije. Sad prodaja ide polako, ali usplati nam se još uvijek da smo ovdje. Da nam se ne isplati ne bismo bili ovdje”, dodaje jedna od prodavaca. 

Kupci jesu nezadovoljni cijenama, ali ipak dolaze na piajcu. 

“Kupujem to što mi je potrebno: sir, masline i zeleniš. Ali osam eura za kilogram mladog sira, zaista mnogo”, kazala je jedna od kupaca. 

O poskupljenjima zakupa na pijacama izvještavao je ranije Radio crne Gore. Novu godinu zakupci tezgi na podgoričkoj pijaci Gintaš počeli su sa novim problemima, a mnogi od njih su strahovali da će više cijene zakupa biti pogubne za njihov posao.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content