Ove godine 4,5 miliona za Pljevlja, ubrzati toplifikaciju

Piše: Objavljeno: 02/04/2024
featured image

Sve ekološke projekte treba ubrzati i što prije realizovati kako bi Pljevlja konačno dobila čist vazduh i zdravu životnu sredinu, poručio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović i dodao da će ove godine u tu opštinu biti uloženo 4,5 miliona eura.

Martinović je to saopštio tokom radne posjete Pljevljima sa saradnicima direktorom Eko fonda Draškom Boljevićem i generalnim direktorom direktorata za održivi razvoj i razvoj sjevera, Daliborom Jošovićem.

Tokom obilaska radova ekološke rekonstrukcije Termoelektrane Pljevlja, minister je istakao da je u pitanju jedan od najznačajnijh i najzahtjevnijih projekata u državi vrijedan preko 80 miliona eura.

“U Pljevljima želimo čist vazduh i zdravu životnu sredinu, zato moramo da radimo ubrzano i da realizujemo po planu sve ekološki važne projekte. Ekološkom rekonstrukcijom Termoelektrane Pljevlja, zadovoljiće se kriterijumi EU Direktiva u dijelu dozvoljenih granica zagađujućih materija. To je važno za građane Pljevalja i ekologiju grada. Ali moramo da obezbijedimo i snažan investicioni ciklus u nove projekte i da otvaramo nova radna mjesta. Samo tako možemo imati zdrav i razvijen sjever”, poručio je Martinović.

Apelovao je i da se ubrzaju aktivnosti na toplifikaciji Pljevalja.

“Od kolega sam dobio informacije da uskoro počinju radovi i želim da posebno pozdravim ovaj projekat koji se čeka od 1982. godine”, istakao je ministar Martinović.

Saopštio je da su ukupni efekti izmjena i dopuna Zakona o finansiranju lokalne samouprave na Pljevlja oko milion eura ove godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content