Otvoren Sajam knjiga u Tuzima

Piše: Objavljeno: 25/08/2022
featured image

Foto: Opština Tuzi

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj otvorio je treći Sajam knjiga uz prisustvo istaknutih ličnosti iz sfere politike, umjetnosti i biznisa i brojnih građana.

– Možda je naš sajam mali, možda ima malo učesnika, ali mi bi svakako željeli da svi učesnici, kako izdavači, tako i autori uz aktivnosti koje obogaćuju sajam, budu zadovoljni što su ovdje sa nama, bar onoliko koliko njihovo prisustvo čini čast nama. Da je ova djelatnost važna i za nas kao Opštinu, govori i činjenica da se i mi po prvi put predstavljamo kao izdavači sa Monografijom našeg velikog slikara Gjelosha Gjokaja – kazao je Đeljošaj na otvaranju ove kulturne manifestacije.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Marina Ujkaj kazala je da je Sajam knjiga nesumnjivo dobio na težini, jer je zaslužio podršku Akademije nauka i umjetnosti iz Tirane i Akademije figurativne umjetnosti sa Kosova, piše Pobjeda.me.

Na sajmu na kojem učestvuju više od 25 izdavačkih kuća iz Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Turske i Crne Gore, koje su u Tuzima donijele nova i postojeća izdanja, i ove godine ima prostor za male čitaoce koje, kako najavljuju iz Opštine Tuzi, očekuju puno iznenađenja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)