Opština Bar: Za projekte 20 preduzetnica gotovo 100.000 eura

Piše: Objavljeno: 21/06/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Opština Bar dodijelila je sredstva po konkursu za podršku ženskom preduzetništvu shodno Odluci Komisije za raspodjelu sredstava. Za ovaj program je opredijeljeno 100.000 eura budžetskih sredstava koja su dodijeljena za projekte 20 preduzetnica koje su danas potpisale ugovore sa predsjednikom Opštine.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević tom prilikom primio je preduzetnice i poželio im puno uspjeha u daljem radu i daljoj saradnji sa lokalnom upravom.

On je poručio da je Opština identifikovala ključne izazove i potrebe žena u biznisu i na ovaj način pružila podršku kako bi zajednički podijelili teret rizika pokretanja biznisa. Raičević je kazao da je program podrške razvoju ženskog preduzetništva od uspostavljanja 2019. realizovan kroz sedam konkursa kroz koje je plasirano oko 330.000 eura nepovratnih sredstava preduzetnicama u cilju razvoja biznisa i otvaranja novih radnih mjesta.

Predsjedik Opštine podsjetio je da su od prošle godine sredstava za žensko preduzetništvo u Budžetu udvostručena i iznose 100.000 eura, te da je ideja da lokalna uprava u narednih nekoliko godina plasira čak 2 miliona eura za razvoj preduzetništva u Baru, po čemu Opština Bar ostaje lider u Crnoj Gori.

Njih je pozdravila i potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović, koja je bila i na čelu Komisije. Ona je poručila da će lokalna uprava vijek biti podrška ženama, ne samo sada već i u daljem razvoju biznisa i razmjeni iskustava. Ona je njih pozvala da aktivnim učešćem i u narednom periodu poboljšaju svojim sugestijama dalji razvoj ovog programa u Baru.

Preduzetnice su kroz diskusiju iskazale zahvalnost Opštini na kontinuiranoj podršci, te poručile da mnoge od njih vjerovatno ne bi ni bile u mogućnosti da pokrenu svoje biznise bez ovakve podrške lokalne uprave.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)