Održava se tradicionalna konferencija ,,Moć žene”: Izazovi u razvoju ženskog preduzetništva u zemlji i regionu

Piše: Objavljeno: 15/05/2024
featured image

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „“Izazovi u razvoju ženskog preduzetništva u zemlji i regionu“. Udruženje preduzetnica Crne Gore i ove godine, tradicionalno, organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, 12. put, a manifestacija je prvi put organizovana 2013.godine.

Konferencija će se održati 17. maja 2024. godine, Skupština Glavnog grada, Velika multimedijalna sala Skupštine sa početkom u 10h.

Dan koji proslavljamo je poseban za svaku preduzetnicu, jer je to dan koji se tradicionalno slavi od 2001. godine u svijetu i to trećeg petka u mjesecu maju. Na taj dan se preduzetnicama odaju priznanja, dodjeljuju nagrade i pohvale. Mi na taj dan ćemo dodijeliti nagrade uspješnim preduzetnicama i ženama koje daju doprinos razvoju ženskog preduzetništva.

Konferencija podstiče jačanje i umrežavanje žena regiona, promoviše žensko preduzetništvo, zagovara veće učešće žena u kreiranju poslovnog okruženja i razvoju privrede, govori o alternativama i povezivanju tržišta, dobrim primjerima i praksama preduzetništva i jačanju kapaciteta poslovnih organizacija koje se bave ženskim preduzetništvom.

Pored panel diskusija, konferencija obuhvata i dodjelu godišnjih nagrada za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u zemlji i regionu za 2023. godinu.

Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija. Cilj dodjele nagrada je promocija uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i doprinose većem učešću žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Konferenciju će otvoriti Naida Nišić, ministarka rada i socijalnog staranja i Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorica.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content