Održana regionalna online konferencija: Kako digitalni marketing radi za nas

Piše: Objavljeno: 14/05/2021
featured image

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Fakultet za projektni i inovacioni menadžment PMC iz Beograda je u saradnji sa Fakultetom za menadžment iz Herceg Novog organizovao petodnevnu regionalnu školu, gdje su ugledni predavači iz svijeta privrede i profesori govorili na koji način digitalni marketing radi za nas za vrijeme covida.

Sanja Samardžić sa Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog, istakla je koliko je značajan vizuelni identitet za jednu kompaniju i na koji način se on sve može graditi, a da ne opterećuje previše budžet.

Sanja Samardyic

,, S obzirom da živimo u vremenu gdje je online promocija neizostavan vid reklamiranja za svaku kompaniju, pa samim tim i prisustvo na društvenim mrežama, vrlo je važan vizuelni identitet koji kreiramo za naš brend. Postoje razni programi i aplikacije za kreiranje vizuelnog sadržaja, međutim mi smo odlučili da u program ovogodišnje Proljećne škole digitalnih komunikacija uvrstimo obuku za korišćenje platforme za grafički dizajn Canva, s obzirom da se radi o platformi koja je besplatna i koja nudi brojne mogućnosti za kreiranje grafika za društvene mreže, prezentacije, plakate, brošure, flajere, video snimke i ostali vizuelni sadržaj. Edukativni programi ovog tipa predstavljaju odličnu dopunu formalnom obrazovanju, kako bi studenti pored teorijskih stekli i praktična znanja iz oblasti digitalnog marketinga i povezali se sa predstavnicima privrede”, istakla je Samardžićeva.

,,Nešto što na prvi pogled zaista djeluje dosadno i komplikovano je zapravo samo pažljiva izgradnja vašeg identiteta na tržištu, kao što samo malim dijelom lični stil odražava vas. Ne može se dovoljno istaći od kolikog je značaja investiranje u izgradnju vizuelnog identiteta preduzeća, kako bi potencijalni klijenti obratili pažnju na ono što imate da ponudite u moru konkurencije, kako bi vam se vraćali, jer logo i boje se identifikuju sa vama i kvalitetom usluga koje pružate. Vizuelni identitet je možda sve ono što ne volimo u svijetu ali moramo priznati da on prvi stupa u komunikaciju sa potencijalnim klijentima i kupcima. A prvi utisak presudan u odgovoru na pitanje „ko?“, navodi se u saopštenju PMC Fakulteta.

Ana Lazarevic

Studentkinja Ana Lazarević je dodala da je razmjena znanja i utisaka između studenata u regionu izuzetno značajna za njihov dalji razvoj i napredak.

,,Ukoliko zapamtimo i dvije rečenice na nekom predavanju i to je nešto, ako ih primijenimo. Naročito u svijetu digitalnog marketinga koji se mijenja iz minuta u minut i moramo ga savladati da bi na pravi način gradili svoje karijere”, zaključila je ova mlada studentkinja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content