Održan dvodnevni seminar ’’Tehnike dekupaža’’

Piše: Objavljeno: 23/12/2023
featured image

Foto: Preduzetnica.me

Dvodnevni seminar o dekupažu pod nazivom Tehnike dekupaža- ocrtavanje i ukrašavanje drvenih predmeta održan je u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, u saradnji sa njemačkom Zanatskom komorom Koblenz i Organizacijom njemačke privrede SEQA.

Projekat finansira njemačko Savezno ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj BMZ.

Polaznice su imale priliku da se upoznaju sa materijalom za rad i izradu predmeta od dekupaža, ali i da unaprijede svoje dosadašnje vještine, kompetencije i talenat u izradi dekupaža.

Foto: Preduzetnica.me

Iz Udruženja smatraju da ovaj stručni seminar treba da bude dostupan svim preduzetnicama kako bi lakše dolazile do dodatnog usavršavanja, razrađivanja biznisa i bolje realizacije svojih biznis ideja.

Tokom ovog dvodnevnog seminara polaznice sui male priliku da od dvije vrhinske edukatorke nauče o novim trendovima i tehnikama dekupaža.

Foto: Preduzetnica.me

Poboljšanje kompetencija, vještina, talenata i kreativnosti u izradi dekupaža, samostalna izrada, prodaja proizvoda i ostvarenje prihoda kao i jačanje kapaciteta Udruženja preduzetnica sa novim članicama su ciljevi Udruženja koji će omogućiti učestvovanje na sajmovima i drugim konceptima izlaganja i aranžiranja proizvoda za različite potrošače i različite ciljne grupe, što će pomoći bolje prepoznavanje i pozicioniranje na tržištu.

Foto: Preduzetnica.me

Dekupaž je tehnika ukrašavanja koja se sastoji od lijepljenja papirnih ili tekstilnih dezena na površinu predmeta i naknadnog lakiranja ili premazivanja različitim zaštitnim slojevima kako bi se stvorio sloj trajne dekoracije.

Ova tehnika datira još iz 18. vijeka, a ime potiče od francuske reči “découpage”, što znači “izrezivanje – cjepkanje”.

Foto: Preduzetnica.me

Dekupaž tehnika je popularna jer omogućava personalizaciju i unikatnost predmeta. Takođe je relativno jeftina i jednostavna za izvođenje, a može se primijeniti na različitim materijalima i predmetima. Ukrasni predmeti dekorisani dekupaž tehnikom su pogodni za poklone, dekorisanje doma i kancelarije.

Foto: Preduzetnica.me

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content