Odbornici jednoglasno za budžet od 4,18 miliona eura

Piše: Objavljeno: 31/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Budžet opštine Gusinje za 2024. godinu vrijedan 4,18 miliona eura usvojen je jednoglasno na sjednici Skupštine opštine.

Kako navode u Opštini, budžet za 2024. godinu je kapitalni, budući da su planirani izdaci u kapitalnom dijelu projektovani na preko dva miliona eura, piše rtcg.me.

“Planirane investicije su uređenje glavne gradske ulice (zamjena azbesnih cijevi i postavljanje kaldrme u dijelu Bosanske ulice od pekare do skole), rekonstrukcija ulica i obilaznica kružno sa dvije strane grada, šetaliste do Alipašinih izvora, izletište Rahine šume i modernizacija lokalne i seoske putne infrastrukture. Konačno će se početi izgradnja sportske sale o kojoj pričamo unazad generacijama”, navode u saopštenju.

Dodaju da će za putne pravce Gusinje -Kruševo- Plav i Gusinje- Grebaje s obzirom da država nije imala sluha Opština u skladu sa finansijskim mogućnostima krenuti u realizaciju tih projekata.

“I još mnogo drugih projekata biće realizovano preko Uprave za kapitalne projekte i Evropskih IPA projekata. Za budžet su pored odbornika vlasti glasali i svi odbornici opozicije što znači da vodimo ispravnu politiku i imamo punu podršku u realizaciji naših ciljeva”, naglašavaju u Opštini Gusinje.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content