Ništa od obećanja o uređenju Alipašinih izvora

Piše: Objavljeno: 24/12/2023
featured image


Najave iz lokalne uprave u Gusinju da bi u cilju valorizacije potencijala prirodnih ljepota i turističkih potencijala ispod planinskih masiva Prokletija, ubrzo trebalo da se raspiše međunarodni konkurs za izbor projektanta koji bi imao zadatak da uradi projekat za uređenje izletišta Alipašini izvori, ostale su prazno obećanje.

Ovo atraktivno mjesto, koje se nalazi na samo dva kilometra od varoši, i danas je potpuno neuređeno i neiskorišćeno.

“Nedavno smo imali razgovor sa glavnim državnim arhitektom radi preduzimanja početnih aktivnosti koje se tiču pune valorizacije nadaleko poznatog izletišta Alipašinii izvori. Obećano nam je da će nadležno ministarstvo ubrzo raspisati međunarodni konkurs za izbor projektanta za izradu projekta za uređenje Alipašinih izvora”, najavila je ne tako davno bivša predsjednica opštine Anela Čekić.

Politička previranja u ovoj varoši koja su uslijedila i završila se ostavkom Čekićeve, možda nisu bila presudna, ali su svakako doprinijela da se projekti koji su planirani zamrznu ili odlože za neka bolja vremena.

Tada se očekivalo da će uz pomoć države i međunarodnih fondova uspjeti da se obezbijede i neophodna sredstva za realizaciju ovog projeta i da će konačno ono što priroda podarila na pravi način prilagoditi potrebama lokalnog stanovništva i brojnih poklonika turizma i netaknute prirode koji u velikom broju tokom čitave godine dolaze da posjete Alipašine izvore.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content