Mujović u Pljevljima: Rudarima povećati plate i nivo zaštite

Piše: Objavljeno: 28/02/2024
featured image

Ministar rudarstva i energetike Saša Mujović poručio je da se voditi računa da pozicija rudara i njihov status u društvu bude mnogo bolji, da njihova primanja i socijalni momenat bude na većem nivou, te da mjere zaštite uvijek budu na najvećem nivou. On je danas posjetio pljevaljski Rudnik uglja i razgovarao sa menadžmtom kompanije o nesreći u kojoj je juče 37-godišnji N.P. poginuo na radnom mjestu.

Mujović je izrazio saučešće porodici nastradalog rudara i istakao da nas nesrećni događaji, poput jučerašnjeg, upozoravaju da “moramo pokazati najveći mogući nivo odgovornosti prema njima i truditi se da im život, koliko je to moguće, olakšamo”.

“Dio sam uvjerenja da je sve urađeno onako kako to procedura nalaže, da su ispoštovane sve mjere zaštite i da se zaista radi o spletu, odnosno krajnje nesrećnom slučaju. Ovo je takođe potvrda da najčešće oni najbolji stradaju i oni koji su ovaj posao već praktično pretvorili u dnevnu rutinu. Takođe, državna tužiteljka je izašla na lice mjsta, očekujemo nalaz rudarskog inspektora, dobićemo ciju sliku. Nažalost vratiti ljudski život ne možemo, ali ono što moramo voditi računa je voditi računa da pozicija rudara i njihov status u društvu bude mnogo bolji, da njihova primanja, da njihov socijalni momenat bude na većem nivou i takođe da mjere zaštite uvijek budu na najvećem mogućem nivou”, kazao je ministar u Pljevljima.

Mujović je saopštio i da se projekat izmiještanje Rijeke Ćehotine “drži pod kontrolom”.

“Naravno, sumnje na mjestu i ovu priču smo trebali davno završiti, ovaj priča trebala je da bude aktuelna i nekoliko godina unazad, zašto to nije bilo tako i zašto se nije radilo kada se to moralo, da ne bi došli u situaciju da danas strijepimo i postavljamo pitanje, to je već pitanje možda i za neke druge organe i za neku drugu priliku, ali opet kažem, to je prosuta voda, za njom ne možemo i ne treba da plačemo, moramo voditi računa kako da izađemo što je moguće bolje iz date situacije.”

Ministar je kazao da se razgovaralo i o radu Termoelektrane.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content