Mujović: Država da podrži KAP

Piše: Objavljeno: 03/04/2024
featured image

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je prilikom posjete da je prijatno iznenađen sa onim što je zatekao na terenu, te da je ovakav Kombinat upravo ono što Crnoj Gori nedostaje.

“Riječ je o jednoj izuzetno modernoj fabrici, na čelu sa menadžmentom koji ima jasnu viziju razvoja, što je najbitnije. U razgovoru sa gospodinom Pejovićem saznao sam o povezivanju kompanije sa automobilskom industrijom, a ono što proizvodi Kombinat aluminijuma se može dobro implementirati sa tog aspekta”, kazao je on.

Ministar je istakao da Crna Gora kao država treba biti ponosna na jednu ovakvu kompaniju koja, kako je rekao, zapošljava oko 350 radnika i ima uticaj na čitave okolne djelatnosti koje su povezane sa njom.

“Već je instalirano dva megavata solarnih panela sa intencijom da količina proizvedene energije bude i do 12 megavata. Dakle, jako se kvalitetno radi i zaista sve čestitke menadžmentu. Mislim da ova država treba da podrži Kombinat, jer korisnost ovoj državi treba da mjerimo po tome koliko radnika zapošljava jedna fabrika i plaća li redovno poreze, sve ostalo je čisti populizam”, poručio je ministar Mujović.

Postavljanjem solarnih panela KAP će postati energetski nezavisan od EPCG

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović podsjetio je da nakon izuzetno teškog perioda izazavnog koronom i velikih investicija i ulaganja kroz otvaranje dvije velike fabrike, nastavljaju sa razvojem KAP-a.

KAP zapošljava oko 350 radnikaKAP zapošljava oko 350 radnika (foto: mediabiro.tv)

“Uskoro ćemo postavljanjem solarnih panela postati potpuno energetski nezavisni od Elektroprivrede Crne Gore, a u planu su još dvije fabrike. Fabriku bileta kapaciteta 70.000 tona i fabrika Legura kapaciteta 30.000 tona. Kao što sam i obećao kada sam preuzeo KAP, mi nismo stali sa invensticijama, uprkos svemu što se dešava u svijetu kada je posrijedi aluminisjka industrija. Takođe, izgradnjom solarnih panela naši proizvodi će dobiti zeleni sertifikat, odnosno garanciju da se naša proizvodnja odvija isključivo od obnoviljivih izbora energije”, poručio je Pejović i pojasnio da se na taj način smanjuju CO2 gasovi svim proizvodima Kombinata, a oni su kao takvi poželjni za automobilsku industriju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content