Monstat: Rast cijena proizvođača industrijskih proizvoda

Piše: Objavljeno: 25/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija bilježe rast od 17,9 odsto, odnosno 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz četvrtog kvartala 2022. godine.

“Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treći kvartal, bilježe rast od 0,7 odsto”, rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena bilježi rast od četiri odsto, prerađivačka industrija pad od 0,2 odsto, dok su cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz trećeg kvartala prošle godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content