Milica Rajković dobitnica nagrade “Power Women 2023”

Piše: Objavljeno: 04/06/2023
featured image

Milica Rajković rođena je 28.09.1980.godine na Cetinju. Multitalentovana, ekspresivna, posvećena, emotivna, govori sedam jezika. Profesorica, prevoditeljica, licencirana sudska tumačica, turistička vodičkinja. Radi za diplomatske misije, članica je Međunarodnog kluba žena u Crnoj Gori. Uz to često sarađuje sa televizijskim kućama, promoviše crnogorske kulturne i turističke vrijednosti.

Svakom poslu se maksimalno daje, teži stalnom usavršavanju i samopotvrđivanju. Svi poslovi je, kako smatra, određuju kao ekstrovertnog tipa. Njena glavna vokacija je profesorica i u toj ulozi se najbolje osjeća. Smatra da su je rodno Cetinje i vaspitanje izgradili i odredili kao svestranu ličnost i sve ono što Milica danas jeste.

Foto: Preduzetnica.me

Latino kultura ju je oduvijek privlačila, ali je i pokazivala poseban afinitet za španski i italijanski jezik. Vremenom su je i drugi jezici privukli na sličan način, te je tako diplomirala romansku grupu jezika. Kada je diplomirala na novosadskom fakultetu nije imala još uvijek 21 godinu, što ju je tada svrstalo među najmlađe profesorice bivše Jugoslavije.

Odgovornost kako kaže kreće od malih nogu. Svojim uspjehom smatra to što ima šanse se stalno nadograđuje. Vjeruje da nije dovoljno samo da mladi odu u svijet. Prema njenom mišljenju, poenta je da se vrate sa novim znanjima i iskustvom koje će implementirati u svojoj zajednici i državi. Vjeruje da mladi treba da se otisnu, da odu, upoznaju i prošire svoje vidike. Njeguje odgovoran pristup životu prema sebi i drugima. Osjećaj pripadnosti svojoj zemlji je itakako obilježava.

Otvarajući nove vidike, Milica upisuje novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Najviše je ispunjavaju sadržaji i emisije o kulturi i tradiciji. Voli rad pred kamerama, jer uvijek ima mogućnosti za učenje i napredak. Rad sa djecom u školi je posebno plemenjuje i pruža joj poseban doživljaj, tim više što na taj način direktno utiče na formiranje i edukaciju mladih bića koja će brzo postati dio društva.

Foto: Preduztnica.me

Velika joj je čast što joj se kroz diplomatski rad pruža prilika da učini nešto i za druge, za lokalnu zajednicu i državu. Tako njen posao u ambasadi i komunikacija sa diplomatama pokazuju da je diplomatski život u jednoj maloj državi kao što je naša ipak razvijen.

Na njeno veliko zadovoljstvo, svaka inicijativa koja se pokrene sa bilo kojom amabasadom se uvijek završi sa nekim dobrim projektom i saradnjom.

Međunarodni klub žena, kluba je entuzijastkinja, koje se bore za humanost, za bolje sjutra društva i bolju promociju pravih humanih vrijednosti, što predstavlja jedan dobar putokaz za mlade i za ljude koje stasavaju na ovim prostorima. Misija ovog kluba je vrlo intenizivna i prepoznata. Vjeruje da će se misija itekako širiti i doprinositi da se humanost prepoznaje kao obaveza svakog pojednica. Veliku podršku i utočište joj pruža porodica i sve one lijepe osjećaje i stabilnost koje ona pruža.

Za nju se može reći da je poetska duša, puna empatije i ljubavi. U slobodno vrijeme piše priče i pjesme.

Video: Preduzetnica.me

Organizatori Internacionalne konferencije ženskog preduzetništva su Udruženje preduzetnica Crne Gore i Neformalna balkanska mreža žena, u saradnji sa njemačkom Zanatskom komorom Koblenz i Organizacijom njemačke privrede SEQA. Projekat finansira njemačko Savezno ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj BMZ.

Pored Rajković, nagrađene su Branka Otašević, Crnogorsko narodno pozorište Podgorica, Crna Gora, Mersija Kurpejović, Amela i Fahreta Tahirović vlasnice preduzeća Moderna DOO Rožaje, Vesna Kljajić iz Udruženje preduzetnica Crne Gore, Branka Čvorović RTV Budva/Organizacija žena Budva, Crna Gora, Tanja Anđelković, Radio S Beograd, Srbija, Sanija Murati, Savjetnička kuća za žene NVO Lady Priština, Kosovo, Medina Tiganj vlasnica Cortado DOO Berane, Crna Gora, Tatjana Šćepanović “Economic Team” DOO Podgorica, Crna Gora.

Inače, višednevna konferencija okupila je oko 50 učesnica iz Srbije, Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Ukrajine i Crne Gore, a glave teme su savremeno poslovanje, izazovi na različitim poljima poslovnog i privatnog života, podrška donosioca odluka ženskom preduzetništvu, i dr. Cilj konferencije je i umrežavanje zemalja Zapadnog Balkana i Istočne Evrope sa zemljama Evropske unije.

Foto: Preduzetnica.me
Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content