Meni restorana na Ski centru 1450 antireklama za Kolašin

Piše: Objavljeno: 03/01/2024
featured image

Auto-put je bez sumnje oživio Kolašin. No, sjenku na aktraktivno zimsko odmaralište juče je bacio cjenovnik iz restorana sa skijališta 1450. Porcija kačamaka košta 30 eura, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mlijeka pet eura. Naša ekipa je provjerila da li je cjenovnik s društvenih mreža pravi i uvjerili smo se da se gosti koji se zalete da jedu, već s vrata vraćaju. Iz Turističke organizacije poručuju da je taj meni antireklama Kolašinu, ali da su u ostalim restoranima cijene pristupačne i pozivaju sve goste da ne zaobilaze njihov grad.

Nova godina, nova nafaka, rekli bi stari. Na skijalištu 1450 odlučili su se za novi cjenovnik koji je zapalio internet. Da je cjenovnik pravi uvjerili smo se i sami, ali i da gosti namjernici samo provjere cijene i vrate se odkuda su i došli. Kakvog je ukusa kačamak od 30 eura ili popara od 20, Kolašinci još nijesu probali.

Ne odgovara kolašinskom turizmu ovakva reklama. Da cjenovnik sa skijališta 1450 nije slika kolašinske ponude potvrđuju i iz lokalne turističke organizacije.

“To je loša reklama za Kolašin. Nijesu to aktuelne cijene u gradu, skijalište ima pravo da oformi svoj cjenovnik i sve je u redu. Cijene u drugim restoranima su niže i pristupačne svima i nama lokalcima. Ja bih željela da pozovem sve da dođu slobodno”, poručila je Zorica Milašinović iz TO Kolašin.

Slobodu da formira cijene i pozicionira se na tržištu, određuje vlasnik. Ipak, Pavle Grbović koji je godinama bio šef kuhinje u poznatom dubrovačkom restoranu kaže da cijena određenog jela zavisi od namirnica.

“Ako ulažemo malo u neka jela onda ćemo imati kontra efekat, ako ulažemo u sve, u prezentaciju, u osoblje, kategorizacija, sve to danas ulazi u sistem koji se prodaje. Ako ne radimo na taj način imaćemo sunovrat”, objašnjava Grbović.

Od kakavih namirnica prave kačamak, poparu, musaku koji su po porciji teški 30 eura, danas od menadžmenta kolašinskog Ski centra 1450 nijesmo uspjeli da saznamo. Obišli smo skijalište, na ulazu stoji lanac, ali restoran radi – iako se niko ne zadržava.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content