Konjević: Privreda posluje u okolnostima koji su izazovni, poslodavci žele jasna pravila i efikasniju javnu upravu

Piše: Objavljeno: 02/02/2024
featured image

Foto: gradski.me

Poslodavci žele jasna pravila igre, žele da stvaraju vrijednost, ovoj državi plaćaju poreze i tako finansiraju njene javne usluge. Ta činjenica nam daje za pravo da možemo da tražimo od Vlade jedan efikasniji način funkcionisanja javne uprave, kazao je generalni sekretar Crnogorskog udruženja poslodavaca Raško Konjević gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

” Dosta je izazova i problema u privredi, koje se mogu predvidjeti, posebno u okolnostima koje smo imali, a koji su poremećaji globalnih razmjera. Počev od pandemije Kovida i rata ozbiljnih razmjera u Evropi, Kada sve to stavite u kontekst male otvorena ekonomije i privrednih subjekata koji u njoj posluju, sigurno da je to puno izazova. U kontekst političkih okolnosti u kojima da imate treću vladu koja se bira što bi moglo da ukaže i na neku vrstu nedovoljne političke stabilnosti. Kada uzmete u obzir cio taj kontekst jasno vam je i da privreda u okolnostima koji su vrlo izazovni. Privreda želi da ima političku stablnost, da ima pravila koja su ista za sve i stimulativan poslovni ambijent. Svjesni smo da sve ove okolnosti ne zavise jednim dijelom od Vlade ali ima dosta stvari koje možemo unaprijediti “, ističe Konjević.

Privreda i poslodavci, njih više stotina članova koji generišu preko tri milijardi prometa i zapošljavaju desetine hiljata radnika, navodi Konjević, piše gradski.me.

” Želimo da budemo partneri i Vladi i sindikatima. Želimo kroz socijalni dijalog da dolazimo do onih rješenja koji će stvarati bolje uslove za privredu. Privredu nikako ne možemo u javnosti karakterisati kao nekoga ko izaziva negativne efekte, nego naprotiv, ona finansira sve javne poslove u Crnoj Gori. Nema niko treći koji puni budžet osim poslodavaca i građana. Dvije trećina radnika je zaposleno kod poslodavaca. Od kojih je preko 90 posto mikro i mlaih preduzeća. Koji su nevedljivi, ali koji plaćaju poreze i finansiraju one javne usluge “, kazao je Konjević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content