KIC Pop Hor 20. oktobra nastupa u Beogradu

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image

Foto: KIC pop hor

Na poziv Doma omladine Beograda, a povodom obilježavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu – 20. oktobra, podgorički KIC Pop Hor sa specijalnim gostima iznenađenja, izvešće svoj popularni program partizanskih i antifašističkih pjesama, pod nazivom “Bez dileme – antifašizam”, na velikoj sceni u petak od 19h.

Na beogradskom koncertu, pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić, nastupiće 40 pjevača, a na repertoaru će biti: „Aj karmela“, „Teče Tara“, “Oj, đevojko drugarice”, “Komandant Sava”,“Po šumama i gorama”, “Internacionala”, “Padaj silo i nepravdo”, “Budi se istok i zapad”,“Uz maršala Tita”,“Oj, Kozaro”, “Mlada partizanka”, “Bella Ciao”, “Kaćuša”, “Zemljo moja”, “Odiseja”, “Računajte na nas”, “Bilećanka”, “Kraj Sutjeske hladne vode” i druge. U Beogradu su pjevali prvi put prije četiri godine, u Domu sindikata, a ovaj koncert je njihov 90.

Ulaznice (besplatne) za koncert u beogradskom Domu omladine su razgrabljene, skoro sedmicu prije termina koncerta.

Prvi crnogorski pop hor, prethodnih šest ipo godina postojanja, održao je više od 30 tematskih koncerata „Bez dileme antifašizam“ širom Crne Gore – u Podgorici, Cetinju, Baru, Petrovcu, Herceg Novom, Pljevljima, Kolašinu, Danilovgradu, Zeti, Nikšiću, ali i djelove tog repertoara na nastupima u: Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, na Tjentištu.

„Hor, koji mnogi nazivaju „muzičkom senzacijom, čudom, potrebom društva“, učestvovao je na brojnim državnim i gradskim svečanostima, umetničkim festivalima, bio gost mnogobrojnih konferencija, kongresa, tribina, kampanja, projekata, hepeninga“, navodi se u saopštenju.

U crnogorskom društvu KIC pop hor je prepoznat kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim, humanitarnim, filantropskim, antifašističkim prefiksom.

Iz hora podsjećaju na odličnu saradnju sa SUBNOR-om i antifašistima Crne Gore, od kojih su za projekat „Bez dileme – antifašizam“ 2018. godine dobili Povelju za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi, ali i na to da ovaj projekat i dalje izaziva nezapamćeno interesovanje publike širom regiona.

„Po malo nostalgično i sa burnim emocijama u glasu, publika i dalje sa horom uglas pjeva: Oj đevojko drugarice, Kraj Sutjeske hladne vode, Hej Sloveni, Bilećanku… Zato i ne čudi da je ovaj jedinstveni projekat dobio i dobija pohvale i čestitke sa brojnih adresa iz zemlje i okruženja (pogledajte odlično posjećenu FB stranicu hora, reakcije posjetilaca, komentare i više stotina, al i hiljada puta, zabilježene preglede snimaka pojedinih pjesama hora), a KIC pop hor mnogobrojne pozive za gostovanje kako u Crnoj Gori tako i u državama bivše Jugoslavije i šire“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je KIC pop hor počeo sa radom 1. marta 2017. godine, a osnovala ga je Snežana Burzan Vuksanović, koja je njegova menadžerka i producentkinja, uz podršku Sanje Radusinović i NVU Kutak, a uz logističku potporu KIC-a “Budo Tomović”.

Kroz ovaj popularni hor tokom godina trajanja prošlo je više stotina pjevača, a i danas ga čini oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i uzrasta od 20 do 70 godina. Njihov lajt motiv je stih iz himne hora – Pjevajmo i budimo bolji ljudi!

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content