Joković podržao “Women on Boards”: Brojne koristi od učešća žena na pozicijama ekonomskog odlučivanja 

Piše: Objavljeno: 06/12/2023
featured image

Kao lider SNP-a, partije posvećene ekonomskom razvoju našeg društva na temelju evropskih vrijednosti, snažno i s velikim zadovoljstvom podržavam kampanju ‘Women on boards’ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore. Ovaj program ima za cilj usklađivanje s pravnom tekovinom i standardima Evropske unije i snaženje zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja u odborima direktora velikih kompanija, kako bismo ostvarili snažniji i otporniji ekonomski rast i razvoj naše Crne Gore“, istakao je Joković.

Uključivanjem u ovu kampanju Joković je kazao da daje podršku snažnijem ekonomskom razvoju, inkluzivnijoj crnogorskoj ekonomiji i implementaciji Nacionalne agende za ekonomsko osnaživanje žena, usvojenoj u saradnji IRF-a, Skupštine Crne Gore i naših međunarodnih partnera u periodu kada je kao predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i lično doprinio njenom koncipiranju i zaživljavanju podsticajnih mjera za za ekonomsko osnaživanje žena.

„Posebno želim da naglasim naglasiti da ćemo kao SNP pružiti punu podršku usvajanju novog Zakona o privrednim društvima, koje se uskoro očekuje. Na taj način naš zakon će biti usklađen sa evropskim standardima i pravnom tekovinom EU, a crnogorska privredna društva usvojiti obavezujuće ESG standarde koji su preduslov za poslovanje sa evropskim kompanijama i plasman naših proizvoda i usluga na tržište EU“, zaključio je Joković.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content