Joković-Paniklova: Proširiti i ojačati saradnju

Piše: Objavljeno: 20/12/2023
featured image

Foto: gov.me

Saradnja sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori ogleda kroz uspješno vođenje zajedničkih projekata, ocijenili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova, uz potvrđeno opredeljenje da se ista nastavi i dodatno proširi i ojača.

Uz čestitke na imenovanju, Paniklova je istakla dosadašnju dobru saradnju sa Ministarstvom, uz poruku da je u narednom periodu UNDP spreman proširiti saradnju kako bi se na najbolji način mogle adresirati potrebe održivog razvoja Crne Gore.

Paniklova je posebno istakla dobru saradnju i konkretne rezultate koje ostvaruje Crna Gora i Ministarstvo u okviru aktuelnog regionalnog projekta „Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim na Zapadnom Balkanu“, koji se finansira od strane Adaptacionog fonda i obuhvata aktivnosti koje je potrebno sprovesti u zemljama sliva rijeke Drim u cilju zaštite od poplava i povećanja otpornosti na klimatske promjene.

Joković je istakao zadovoljstvo visokim stepenom efikasnosti u implementaciji dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, uz naglasak da je u narednom periodu potrebno dodatno pojačati napore i mobilisati sva dostupna sredstva kako bi se ubrzali pregovarčki procesi sa EU i dostigli ciljevi održivog razvoja.

Naglasio je važnost poštovanja svih propisanih procedura kako bi se za planirane projekte obezbijedila implementacija u skladu sa važećim relevantnim standardima, sa naglaskom na standarde zaštite životne sredine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content