Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona

Piše: Objavljeno: 26/01/2024
featured image

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona, poručeno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

“Mi želimo da gradimo taj put jer ćemo se bolje povezati sa Evropom. Taj projekat donio bi velike benefite svim zemljama Zapadnog Balkana”, kazao je Radulović.

Ambasador Grubišić istakao je važnost kvalitetene saradnje dvije zemlje poručivši da Hrvatska intezivno radi na razvoju putne infrastrukture.

“Mi ove godine u potpunosti završavamo hrvatski dio koridora Vc koji se pruža od Ploča do Budimpešte preko BiH. Isto tako, Vlada Republike Hrvatske će do 2030. godine potpuno završiti put do Dubrovnika i Ćilipa. Željeli bi da istovremeno Crna Gora modernizuje svoje saobraćajnice do naše granice”, rekao je Grubišić.

Kako se navodi u saopštenju vlade, sagovornici su se saglasili da će najavljeno otvaranje brodarske linije između Budve i Dubrovnika rasteretiti granični prelaz između dviju zemlje.

Takođe, konstatovan je problem odlaska mladih ljudi iz zemalja Regiona.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content