Izazov u doba korone: Igrajmo svoju utakmicu!

Piše: Objavljeno: 18/04/2020
featured image

Svi smo ovih dana bar jedno pomislili “Da ovo sve prođe, da se vratimo normalnom životu”, a isto tako smo bezbroj puta imali priliku čuti:”Ništa više neće biti isto”. Svoju kreativnost, danas je podijelila za portal Preduzetnic.me Vesna Stevanović iz Beograda, koja uspešno vodi  jednu od vodećih agencija za promet nepokretnosti gdje je svoje iskustvo iz oblasti marketinga i prodaje uspješno primjenila. Još za vrijeme studija na Ekonomskom fakultetu počela se baviti  raznim poslovima na kojima je sticala iskustvo. Iza sebe ima 16 godina uspješnog rada  uglavnom na pozicijama menadžmenta i marketinga.  Visoke rezultate je postizala u oblasti  prodaje luksuznih proizvoda. U poslu voli da spaja tradicionalne  vrijednosti i tehnologiju, jer se to pokazalo kao dobitna kombinacija.  Članica je udruženja ” Klub prvih žena” i  “Milenijumska žena”. Slogan koji često koristi  u poslu glasi  ” posvećnost, usavršavanje i rad”  su dobitna kombinacija uspjeha.

Zna se to: ko propusti šansu – gubi utakmicu! Zato, treba istrčati na teren i zaigrati srcem, jer ko igra srcem – uvijek dobija! Samo je pitanje kada se rješava utakmica: u prvom ili devedesetom minutu i odakle – sa rezervne klupe ili sa srca terena?!

Igrali smo toliko puta do sada i uvijek sami donosili odluke, kreirali rezultat, odnosili pobjede… A, onda se odjednom pojavila korona i izgleda kao da ništa više nije do nas… Čak i vješti igrači gube volju da se bore i snagu da izdrže, ne vide smisao borbe, izlaze s terena prije vremena, predaju utakmicu koja nije ni počela…

Zaboravljaju da je prije ulaska na teren potrebno, prije svega, napraviti razliku između onoga na šta možemo da utičemo i onoga na šta ne možemo. Ako nije do nas, možemo da se nerviramo, širimo paniku, plačemo… ili da, umjesto što nepotrebno gubimo energiju, preuzmemo punu odgovornost za sebe, svoj život i svoje postupke, i da odgovorimo na situaciju u kojoj smo se našli.

Ne možemo da kontrolišemo pandemiju a ni njene posledice, ali možemo da kontrolišemo i poštujemo svoj um i tijelo. Zato jačajmo duh, zdravo se hranimo, dovoljno odmarajmo, vrednujmo svoje zdravlje i prihvatimo okolnosti i situaciju u kojoj se nalazimo. Ne dozvolimo da na nas utiču loše vijesti i informacije i ništa ne prihvatajmo zdravo za gotovo. Čuvajmo svoje mentalno i fizičko zdravlje! Budimo slobodni i otvoreni za NOVA iskustva, NOVA rješenja – i u poslu, i u životu. Okrenimo se onome za šta ranije nismo imali dovoljno vremena. Na primjer, hobiju koji nas čini srećnim, ali i svojim najdražima. Otkrijmo, ako već nismo, koliko je zaista dragoceno imati nekog ko vas istinski voli i dijeli svoj život s vama.

Vidjećemo da hrana spremljena po novom receptu može biti mnogo ukusnija, novi sajt – mnogo sadržajniji, komunikacija sa klijentima – mnogo prisnija i puna razumjevanja… Samo budimo otvoreni za nešto drugačije, nešto NOVO, nešto što će i nas i ljude oko nas učiniti srećnijima, ispunjenima, boljim i uspješnijima…

Na nama je da li ćemo ustati na lijevu ili desnu nogu, biti raspoloženi, poželjeti dobro jutro svima, uključujući prirodu, i ispuniti svoj dan i svoj život ljepotom i smislom ili strahom, kritikama, sumnjama i mržnjom koja razara dušu i lomi tijelo… Na nama je.

Zato istrčimo na teren i zaigrajmo srcem! A kad se utakmica završi, vidjećete: sve će se nastaviti tamo gdje je stalo, uz uslov da poput naših hrabrih predaka budemo istrajni i složni kao braća u priči o 7 prutova! Najvažnije je da na kraju svi pobijedimo i da iz ove utakmice koju nismo željeli, izađemo mnogo svjesniji i ako je moguće – zdraviji, pa makar dobili i na produžecima!

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content